DoIt Wiki – jak na to

Česká Republika

Zajímové odkazy

Online autobazar a prodej ojetých aut v České republice

2024 Dodge Durango SRT 392 AlcHEMI zahajuje „poslední hovor“ Duranga

2024 Dodge Durango SRT 392 AlcHEMI zahajuje „poslední hovor“ Duranga
  • Dodge uvádí na trh řadu modelů „Last Call“ u příležitosti ukončení výroby V-8 pro SUV Durango na konci roku 2024.
  • Prvním z „Last Call“ Durangos bude Durango SRT 392 AlcHEMI, který bude při prodeji omezen na 1000 kusů.
  • Speciální edice dodává exteriéru vizuální šmrnc, zatímco interiér je označen žlutými a stříbrnými prošívacími akcenty a vyšívanými logy“ 392″.

Spíše než truchlit nad ztrátou přítele temným odrazem, Dodge se opět připravuje na celoroční oslavu života. Tentokrát místo nabíječky a Challengeru uvádí Dodge edice „Last Call“ Durango SRT 392 a Durango SRT Hellcat. Speciální edice přicházejí, když Dodge plánuje ukončit výrobu motoru V8 HEMI na konci roku.

Modely „Last Call“ budou rozděleny mezi modely Dodge Durango SRT 392 a SRT Hellcat a budou uvedeny na trh jako modelové roky 2024 a 2025, zatímco výrobce se připravuje na novou generaci Duranga v roce 2026. Dodge opomněl uvést přesný počet modelů „Last Call“, když jsme se obrátili na komentář, ale řekli jsme, že další podrobnosti budou oznámeny v průběhu roku 2024.

První z posledních
První ze speciálních edic „Last Call“ bude model 392, který Dodge přejmenuje na Durango SRT 392 AlcHEMI. Navzdory tomu, co by Název AlcHEMI mohl naznačovat, speciální edice nebude zvíře poháněné ethanolem a místo toho bude poháněna stejným 6,4 litrovým motorem Hemi v-8 o výkonu 475 koní jako zbytek řady SRT 392.

Exteriér modelu AlcHEMI se vyznačuje řadou vizuálních úprav, včetně saténově černých kovaných kol SRT, brembro brzd SRT se žlutými třmeny, černých odznaků a černých koncovek výfuku. K dispozici je také pár černých voštinových vnějších pruhů se žlutými okraji, které dále odlišují model.

Uvnitř speciální edice má alchymie žluté a stříbrné prošívání, kované akcenty z uhlíkových vláken a loga „392“ na opěradlech sedadel a volantu. Výroba je omezena na 1000 kusů, přičemž plánovaných 250 je v každé ze čtyř možností exteriéru: Diamond Black, Destroyer Gray, Vapor Grey a White Knuckle.

Stejně jako u modelů Challenger a Charger ‚Last Call‘ budou potenciální kupci chtít použít Dodge ‚ s „Horsepower Locator“ k hledání alokací prodejců od konce února. Výroba Dodge Durango SRT 392 AlcHEMI začne v dubnu, přičemž vozidla začnou docházet k vybraným prodejcům od května. Oproti prémiovému modelu Durango SRT 392 bude mít prémii 3595 USD, čímž se celkové náklady zvýší na 91 390 USD.