DoIt Wiki – jak na to

Česká Republika

Zajímové odkazy

Online autobazar a prodej ojetých aut v České republice

2024 Subaru BRZ TS path Manipulační výkon v popředí

2024 Subaru BRZ TS path Manipulační výkon v popředí
  • Subaru BRZ tS 2024, založené na BRZ druhé generace, se vyznačuje především laděním podvozku.
  • Zprávy začínají stejným 2,4 litrovým boxerem o výkonu 228 koní jako ostatní BRZs, ale dostávají pouze manuální převodovku, s revidovanými pružinovými sazbami a tlumiči nárazů Hitachi vpředu i vzadu.
  • TS je v prodeji nyní od $36,465 s cílem.

Nové Subaru BRZ tS nabízí jinou cestu k velikosti než WRX TR.

Pokud chcete své vlastní Subaru BRZ tS 2024, nebudete ponecháni rozmarům osudu ani nadměrným značkám prodejců.

Původní tS, uvedený na trh na konci výrobního cyklu první generace BRZ, byl omezen na přesně 500 kopií vyrobených během dvouměsíčního rozpětí počátkem roku 2018. Na začátku roku 2024 uvede Subaru nový tS, založený na BRZ druhé generace a vyznačující se především laděním podvozku. Pouze tentokrát Subaru prodá tolik brz tSs, kolik chce svět koupit.

TS po BRZ označuje “ tuned by STi.“V případě, že jste zapomněli, STi je zkratka pro Subaru Tecnica International, výkonnostní křídlo založené v roce 1988, které by nakonec vedlo Subaru k dominanci Mistrovství světa v Rally se slavnou Triple 5 Impreza a jezdci jako Colin McRae, Richard Burns a Petter Solberg (ačkoli prvním pozoruhodným počinem STi bylo nastavení pozemního rychlostního rekordu v odkazu založeném na produkci, v průměru 138,780 mph po dobu 448 po sobě jdoucích hodin kolem 5,7 míle nakloněného oválu v Arizoně).

Zprávy začínají stejným 2,4 litrovým boxer-four jako menší BRZs, generující 228 koní při 7000 ot / min a točivý moment 184 lb-ft při 3700 ot / min, pouze s manuální převodovkou. Ladění podvozku STi začíná revidovanými pružinovými sazbami a tlumiči nárazů Hitachi vpředu i vzadu. Čela jsou jedinečné šoky SFRD společnosti Hitachi-pro citlivé tlumiče frekvenční odezvy.

Neexistuje žádné elektrické řízení, ale v každém je několik ventilů, které přesměrovávají hydraulický tok a upravují rychlosti tlumení na základě frekvence odskoku.

K dispozici je také vylepšení Brembo performance brake. To přidává zlatem natřené čtyřpístkové pevné třmeny vpředu a Dvoupístové zadní. Průměr disku se ve srovnání s jinými BRZs zvyšuje na obou koncích alespoň o jeden palec. Všechny tSs se budou valit na 18palcových ráfcích s letními pneumatikami Michelin Pilot Sport 4 245/40.

10paprsková kovově šedá kola tS jsou v řadě BRZ jedinečná. Jeho zrcadla a anténa jsou leskle černé a na grilu a víku kufru jsou odznaky tS. Uvnitř mají šedá sedadla Ultrasuede kožené podhlavníky a prošívání a akcenty jsou spíše modré než červené.

TS přijde s většinou všeho nabízeného na BRZ (kromě automatického trans). Za 36 465 $s destination je to nejdražší model v řadě, který začíná na 31 315 $za BRZ Premium.

Stručně řečeno, upgrady BRZ tS jsou podobné těm na novém Subaru WRX TR. Navíc, zatímco u přeplňovaného WRX dává trochu chrochtání, zadní pohon BRZ je podstatně lehčí, takže poměry výkonu a hmotnosti jsou téměř totožné. Oba vozy poskytují působivé jít za cenu. Přesto tam—nebo na odznakech Subaru—podobnosti končí.

Subaru si nedávno připomnělo vítězství na evropském šampionátu v rallye Targa Florio a my se musíme vydat na cestu. Na starodávných silnicích na Sicílii, opotřebovaných časem lesklým, kráterovitým a vlhkým, je WRX tr s pohonem všech kol poddajnější a obecně snadněji ovladatelný. Ve WRX je snazší přeměnit výkon na rychlost.

BRZ tS, s kratším zdvihem odpružení a těžištěm Corvette, je spíše hrstka. Je to narušeno mnohem zřetelněji dlažbou. Jeho řízení je pevnější, s tím, co bychom nazvali lepším pocitem, ale dosažení maximální rychlosti v BRZ tS vyžaduje větší odhodlání. Více trpělivosti a v jistém smyslu více bolesti.

Nakonec i na venkově na Sicílii může být tS zábavnější. Určitě čistší.

A můžete jej získat za přibližně 6000 $méně než WRX TR. Samozřejmě nemůžete hodit své přátele do zadní části tS a pravděpodobně ani vaše děti.

Objemově zůstává Subaru relativně malou automobilkou. Ve Spojených státech dva nejprodávanější modely Toyota překonávají celkový roční prodej Subaru o několik set tisíc. Subaru by se pravděpodobně mohlo zbavit brz i WRX bez velkého dopadu na jeho spodní linii. Přesto i nadále přináší dvě velmi odlišné cesty k výkonu manuální převodovky za rozumné ceny.

Nemluvě o tom, že Subaru si zaslouží pochvalu za oba tyto vozy, ať už jeden skutečně chcete nebo ne.