DoIt Wiki – jak na to

Česká Republika

Zajímové odkazy

Online autobazar a prodej ojetých aut v České republice

2024 Kia Sorento docela nová tvář Vás bude stát nejméně 33 365 $

2024 Kia Sorento docela nová tvář Vás bude stát nejméně 33 365 $
  • Obnovené Sorento Kia 2024 vidí, že jeho základní cena skočí na 33 365$.
  • To je nárůst o 1600 $oproti modelu 2023.
  • Pro rok 2024 se aktualizuje pouze Sorento s přísně plynovým pohonem. Modely Gas-electric hybrid a PHEV obdrží facelift pro rok 2025.

Plastická chirurgie není levná a Kia přenáší náklady na facelift Sorento v roce 2024 na spotřebitele prostřednictvím 1600 USD na svou základní cenu. Základní LX nyní začíná na 33 365 $a nová úroveň výbavy X-pro off-road završuje řadu na 48 765$.

Co obsahuje aktualizace Sorenta? No, mnohem hezčí hrnek a přepracovaný interiér, nemluvě o několika nových ozdobách. To je alespoň pro plynové modely. Benzínové elektrické modely Sorento hybrid a plug-in hybrid (PHEV) si zachovávají loňský vzhled pro rok 2024, i když tyto varianty přijmou nové duds v roce 2025. Zatím nemáme podrobnosti o cenách pro nadcházející aktualizované hybridní verze.

Pod kůží je to do značné míry stejné Sorento, se kterým jsme si vytvořili vztah lásky a nenávisti, o čemž svědčí náš dlouhodobý test Kia Sorento SX 2022. Současná generace Sorenta nabízí spoustu lásky na papíře: pohodlnou jízdu, příjemnou jízdní dynamiku, ergonomickou kabinu využívající vysoce kvalitní materiály, všestranný nákladový prostor a pohodlná sedadla pro ty, kteří jsou v prvních dvou řadách (třetí řada dokonce nabízí průchodný prostor vzhledem k velikosti Sorenta).

Co tedy nemilovat? No, Ta otravná osmistupňová dvouspojková automatizovaná převodovka, která se spáruje s dostupným 2,5 litrovým přeplňovaným čtyřválcovým motorem o výkonu 281 koní. Zatímco Kia odřízla dvouspojkovou převodovku z nedávno aktualizovaného Seltos a nahradila ji tradičním osmistupňovým automatem s planetovými převody a měničem točivého momentu, korejská značka pro Sorento nic takového nedělá. Tato kombinace hnacího ústrojí je standardně dodávána u trim Sorento EX (39 365$) a vyšších.

Jak jsme se dozvěděli během našeho dlouhodobého působení, dvouspojková převodovka je skvělým partnerem, když se hvězdy vyrovnají. Hvězdy jsou bohužel náchylné k tomu, aby se dostaly z místa, což nakonec vedlo k tomu, že naše Sorento potřebovalo v polovině svého pobytu nový přenos. Doporučili bychom standardní 2,5 litrový řadový čtyřválec Sorenta s atmosférickým sáním, který se spojuje s tradičním osmistupňovým automatem, ale tento motor o výkonu 191 koní se snaží pohybovat tímto třířadým SUV s vervou ve vyšších rychlostech. Standardně se dodává pouze na nejnižších dvou výbavách, základní LX a $35,765 s.

Ti, kteří jsou ochotni hodit kostkou na turbodmychadlo 2024 Sorento (riziko, které může stát za to podstoupit díky zdlouhavé záruce Kia) nebo tolerovat lackadaisical 2,5 litru s atmosférickým sáním (nezapomeňte jej řídit s několika dospělými cestujícími, než se rozhodnete), jistě ocení aktualizace, které Kia provedla v Sorentu.