DoIt Wiki – jak na to

Česká Republika

Zajímové odkazy

Online autobazar a prodej ojetých aut v České republice

2025 BMW Z4 konečně dostane manuální převodovku

2025 BMW Z4 konečně dostane manuální převodovku
  • BMW Z4 2025 (konečně) přijde s možností manuální převodovky.
  • Šestistupňová převodovka je součástí většího výkonnostního balíčku a bude k dispozici pouze u šestiválcových modelů M40i.
  • Je to stejná převodovka jako u Toyoty gr Supra, ale každá má jedinečně vyladěná spojení a pouzdra.

Po dlouhé době bez něj přináší BMW Z4 2025 zpět manuální převodovku. Přidání přichází rok poté, co Toyota připustila veřejný tlak a dala úzce související gr Supra šestistupňovou manuální variantu pro modelový rok 2023.

Když už mluvíme o Supře, samotná převodovka je sdílena mezi oběma vozy, ale podle BMW má každý odlišně vyladěné vazby a pouzdra. Další věc, kterou Z4 sdílí s Supra? Manuál bude k dispozici pouze u varianty 3,0 litrového řadového šestiválcového motoru, kterou jim BMW říká 40 i. žádné kostky pro ty z vás, kteří chtěli spárovat základní turbo-čtyři se třemi pedály.

Přenos bude součástí většího volitelného balíčku. Zatímco výběr nastavení se třemi pedály je někdy bezplatná volba, v Z4 to bude stát 3500$. Je to proto, že BMW předpokládalo, že pokud chcete manuál, musíte také chtít sportovnější Z4.

Součástí balení je elektronicky řízený m diferenciál, který je dodáván na všech M40i Z4s.řízení je také vráceno, aby poskytlo řidiči větší zpětnou vazbu, zatímco adaptivní tlumiče jsou lépe tříděny pro agresivnější jízdu. Manuální verze také získává střídavé nastavení kol s 19palcovými koly vpředu a 20palcovými koly vzadu.

Podle BMW nebude manuál Z4 limitovanou nabídkou. Výrobce plánuje postavit tolik, kolik jsou lidé ochotni koupit. BMW říká, že první manuální verze Z4 by měly vstoupit do výroby v prvním čtvrtletí roku 2024.