DoIt Wiki – jak na to

Česká Republika

Zajímové odkazy

Online autobazar a prodej ojetých aut v České republice

2025 Chevy Tahoe a Suburban odhaleny s velkými aktualizacemi, opravdu velkými koly

2025 Chevy Tahoe a Suburban odhaleny s velkými aktualizacemi, opravdu velkými koly

Chevrolet Tahoe a Chevrolet Suburban 2025 se obnovují v polovině cyklu a změny GM u SUV v plné velikosti se dotýkají téměř každé hlavní oblasti vozidel.

Z hlediska designu získává každá výbava od LS po High Country novou přední fascii. Jedinečné mřížky a nárazníky jsou sladěny s tenčími světly pro denní svícení a novými designy kol. A kola se zvětšují! K dispozici jako volitelná výbava na RST nebo High Country, Chevy nechává lidi poprvé specifikovat 24palcová kola s Tahoe a Suburban.

Jízda a ovladatelnost jsou však oproti dřívějšku vylepšeny, protože GM říká, že provedl aktualizace nezávislého zadního odpružení pro rafinovanější dynamiku. Aktualizovaný design má způsobit, že se SUV „budou cítit mnohem jemněji, než naznačují jejich rozměry v plné velikosti.“Stejné tlumiče adaptivního odpružení Air Ride a magnetic Ride Control se vracejí beze změny, ale vynikající technologie odpružení je nyní k dispozici na obložení RST kromě High Country a Z71.

5,3-litrový V8 a 6,2-litrový V8 se přenášejí beze změny, ale 3,0-litrový řadový šestiválec Duramax je aktualizován se stejnými vylepšeními, jaké GM nedávno provedl pro svou řadu pickupů v plné velikosti. To znamená, že pro rok 2025 bude mít výkon 305 koní a točivý moment 495 liber, vylepšení 28, respektive 35. Chevy říká, že NAFTA nebude k dispozici při počátečním uvedení na trh, ale brzy poté se začne prodávat.

GM provedl nejvíce aktualizací na vnitřní straně svých SUV v plné velikosti, protože Tahoe i Suburban získávají nové návrhy pomlček se spodním přístrojovým panelem a vzdušnějším pocitem. Masivní 17,7 palcový dotykový informační a zábavní systém dominuje středovému zásobníku, ale GM stále našel prostor pro zachování fyzických tlačítek a knoflíků pro většinu vašich ovládacích prvků klimatizace. Do obrazovky je integrován knoflík fyzické hlasitosti, ale vše ostatní vypadá, že bude ovládáno dotykem. Velký infotainment i 11palcový digitální přístrojový panel spárovaný s ním budou standardem u všech obložení. GM potvrdil, že Apple CarPlay i Android Auto budou standardní.

Řada konstrukčních změn může být vidět rozptýlené po celém. Má nový design volantu a nyní jsou všechny povinnosti řazení řešeny pomocí stopky připevněné ke sloupku. High Country má poprvé obložení ze skutečného dřeva a v celé řadě obložení jsou použity nové materiály obložení, jako je „Galvano chrome“ a nové barvy prošívání.

Technické doplňky jsou stejně hojné. Tahoe i Suburban budou i nadále nabízet Super Cruise v určitém okamžiku „po počátečním spuštění.“Nová funkce“ připojených kamer “ vám umožní vzdáleně prohlížet a zaznamenávat uvnitř i vně vozidla pro účely havárie a bezpečnosti – považujte to za podobnou funkci jako Sentry Mode společnosti Tesla. GM také říká, že má první systém „detekce pohybu v interiéru“, který dokáže detekovat „mikropohyby“ v kabině ve snaze upozornit někoho, že někdo nebo domácí zvíře může být stále ve vozidle. Vylepšení technologie tažení zahrnují nový monitor zdraví pneumatik přívěsu, indikátor dopředné cesty, který dokáže předpovědět dráhu otáčení SUV i přívěsu, a Nový navigační systém přívěsu, který navrhne trasy v Mapách Google na základě velikosti vašeho přívěsu. Pokud máte aplikaci Chevy trailering, provede vás dokonce podrobnými pokyny, jak táhnout, spustit a načíst loď.

Chevrolet říká, že Tahoe a Suburban 2025 zahájí výrobu v Arlingtonu v Texasu příští rok a do prodeje se dostanou koncem roku 2024. Na další podrobnosti a ceny si budeme muset počkat, až bude blíže ke spuštění.