DoIt Wiki – jak na to

Česká Republika

Zajímové odkazy

Online autobazar a prodej ojetých aut v České republice

2025 Kia Carnival získává ostřejší styl a přidává hybridní Model o výkonu 242 koní

2025 Kia Carnival získává ostřejší styl a přidává hybridní Model o výkonu 242 koní
  • Kia dnes na autosalonu v Chicagu odhalila americkou specifikaci karnevalu 2025.
  • Minivan dostává výrazný redesign a získává nový hybridní model o výkonu 242 koní, který kombinuje přeplňovaný 1,6 litrový čtyřválec s elektromotorem.
  • Přepracována byla také palubní deska. Karneval 2025 se začne prodávat letos v létě.

Kia poprvé odhalila obnovený Karneval 2025 pro korejský trh již v říjnu s novými designy vpředu a vzadu, které odrážejí Kia Sorento 2025. Nyní na autosalonu v Chicagu v roce 2024 představila Kia faceliftovanou verzi minivanu, která se do Spojených států dostane letos v létě. Spolu s ostřejším vzhledem a většími obrazovkami je hlavní novinkou přidání nové hybridní varianty, která bude nabízena na čtyřech z pěti výbav karnevalu.

Výbava lxs druhé úrovně bude nejlevnějším způsobem, jak získat hybridní pohonnou jednotku, která bude nabízena také v ex, SX a nejvyšší úrovni SX Prestige. Kia Carnival HEV spáruje přeplňovaný 1,6 litrový čtyřválec s elektromotorem o výkonu 72 koní, který je vhodný pro kombinovaných 242 poníků a točivý moment 271 liber a je posílán šestistupňovou automatickou převodovkou. Kia bude i nadále nabízet 3,5 litrový V-6 na každé výbavě, i když jej automobilka cituje na 287 koní a 260 liber stop, což je pokles o 3 koňské síly a 2 libry Stop oproti zveřejněným údajům pro model 2024. Obě nastavení pohánějí přední kola.

Hybridní model také dostává exkluzivní 17palcová kola, má tři úrovně rekuperačního brzdění a zahrnuje systém Kia E-Handling, který má zlepšit ovladatelnost zrychlením nebo zpomalením elektromotoru. K dispozici je také systém s názvem „E-Ride“, který využívá speciálně vyladěné otřesy a také zrychluje nebo zpomaluje e-motor, aby zmírnil dopad nerovností. Tyto systémy také přispívají k systému úhybného asistenta, který pomáhá ovládat vozidlo během nouzových manévrů.

Jak jsme již dříve viděli na modelu Korea-spec, Carnival nosí nový design se sportovními světly ve tvaru písmene L. Mřížka je větší než dříve a přední a zadní nárazníky byly revidovány. Pouzdro SPZ bylo také posunuto níže a k dispozici je řada kol o průměru 17 až 19 palců. Kia nabízí tmavou edici v omezeném množství, která vykresluje vnější obložení, jako jsou střešní ližiny, smykové desky, C-sloupek, mřížka a kola, v tmavém odstínu.

Na vnitřní straně
Kabina byla také překonfigurována, přičemž ovládání klimatizace nyní sedí odděleně od centrální konzoly, která má alespoň v hybridu místo tradiční páky Otočný volič převodových stupňů. Zatímco volitelná 12,3 palcová digitální měřidla a 12,3 palcová obrazovka infotainmentu jsou stále přítomny—i když v revidovaném krytu-standardní 8,0 palcová dotyková obrazovka byla nahrazena 12,0 palcovou obrazovkou. K dispozici je také volitelný plnobarevný head-up displej, který zobrazuje navigaci a dostupné digitální zpětné zrcátko.

Kia říká, že kabina je posetá sedmi porty USB-C spolu se dvěma zásuvkami. V noci se rozsvítí světla v přezce bezpečnostního pásu, která vám pomohou najít spojovací bod. Nový systém rozpoznávání hlasu může rozlišovat, zda hlas přichází z první nebo druhé řady, a může provádět funkce, jako je otevírání oken nebo změna klimatizace. Hlasový příkaz může také uvést zadní sedadla do“ relaxačního režimu “ na karnevalech s balíčkem sedadel VIP Lounge.

Carnival využívá nejnovější operační systém Kia, přezdívaný Connected Car Navigation Cockpit. Kia slibuje rychlejší systém a pravidelně používané ovládací prvky jsou nyní snadno dostupné přejetím prstem po obrazovce. Cestující na zadních sedadlech mají také přístup k novému volitelnému systému Zadní zábavy, který se skládá ze dvou 14,6 palcových obrazovek, které mohou streamovat video, připojit se ke sluchátkům Bluetooth a zrcadlit ze zařízení pomocí portu HDMI.

Kia také nabízí digitální klíč, který umožňuje řidičům používat svůj smartphone jako virtuální klíč, a to i bez vytažení z kapsy. Ovladače mohou také sdílet klíč s ostatními prostřednictvím textové zprávy. Karneval také dostává rozšířenou bezpečnostní sadu pro rok 2025, včetně funkce zvané Highway Driving Assist 2, která na určitých dálnicích udržuje vozidlo předem stanovenou vzdálenost za vozem vpředu a v jízdním pruhu. Za určitých podmínek také pomůže při změnách jízdního pruhu.

Karneval 2025 se začne prodávat letos v létě. Ceny by měly být oznámeny v nadcházejících měsících, ale neočekávali bychom zásadní skok nad základní cenou modelu 2024 $34,995. Myslíme si, že hybrid bude stát zhruba o 2000 dolarů více než verze pouze pro plyn.