DoIt Wiki – jak na to

Česká Republika

Zajímové odkazy

Online autobazar a prodej ojetých aut v České republice

2025 Porsche Cayenne GTS přidává výkon, udržuje V8

2025 Porsche Cayenne GTS přidává výkon, udržuje V8
  • Porsche Cayenne GTS 2025 obsahuje 4,0 litrový motor V8 s dvojitým přeplňováním, který má výkon 493 koní a točivý moment 487 lb-ft.
  • Porsche říká, že ‚ 25 Cayenne sprintuje na 60 mph za 4,2 sekundy a může dosáhnout maximální rychlosti 171 mph.
  • Porsche Cayenne GTS 2025 se k prodejcům dostane letos na podzim a začne na 126 895 USD.

Porsche odlepilo oponu z modelu ‚ 25 Cayenne GTS a zvedlo kapotu, aby předvedlo 4,0 litru přeplňovaného motoru V8 sedícího v motorovém prostoru. Zatímco Porsche aktualizovalo Cayenne pro rok 2024, populární varianta GTS seděla na vedlejší koleji až do, dobře, právě teď. To znamená, že Cayenne GTS ’25 uvidí všechny aktualizace, které Cayenne viděl v loňském roce, ale stále zabalí V8 pod kapotu.

Že V8 je jasně hvězdou show Porsche Cayenne GTS. Tento přeplňovaný mlýn, který vytěsňuje 4,0 litru ze svých osmi válců, vysílá 493 koní a točivý moment 487 lb-ft prostřednictvím osmistupňové automatické převodovky. To je o 40 koní a 30 lb-ft více než předchozí Cayenne GTS a pomáhá mu zrychlit na 60 mph za pouhých 4.2 sekundy.

Výkon putuje z této osmistupňové převodovky do standardního systému pohonu všech kol, který je vybaven kapalinovým chlazením-technologie vypůjčená od silnějšího modelu Cayenne Turbo GT.

Model ’25 Cayenne GTS staví na mimořádném výkonu a vyznačuje se také upraveným předním stylem specifickým pro model. Nos tohoto speciálního GTS má větší přívody vzduchu a tónované světlomety, zatímco tónovaná zadní světla zdobí zadní část.

Vedle těchto zadních světel má Cayenne GTS adaptivní spoiler a na přání je k dispozici výfuk se středovým výstupem. Příhodně pojmenovaný lehký Sportovní paket zahrnuje lehčí střechu, zadní difuzor z uhlíkových vláken a sníženou zvukovou izolaci.

Pozastavení toho všeho je verze vzduchového odpružení Cayenne specifická pro GTS, která je o 10 mm nižší než u jiných variant Cayenne. Cayenne GTS je také vybaven dvouventilovými adaptivními tlumiči a systémem Porsche Torque Vectoring Plus.

Stejně jako kapalinou chlazený systém pohonu všech kol si Cayenne GTS půjčuje otočná ložiska přední nápravy od Cayenne Turbo GT, což dává Cayenne GTS extra 0,58 stupně negativního odklonu na předních kolech.

Porsche říká, že tyto modely Cayenne GTS mají zasáhnout prodejce letos na podzim. Pokud chcete do své stáje přidat Cayenne GTS ’25, vrátí vám to alespoň 126 895 $za standardní shell a 131 495 $za Cayenne GTS coupe, což je více než 10 000 $od obou odchozích modelů.