DoIt Wiki – jak na to

Česká Republika

Zajímové odkazy

Online autobazar a prodej ojetých aut v České republice

2025 Cadillac CT5 klesá základní výbava, vidí velké zvýšení cen

2025 Cadillac CT5 klesá základní výbava, vidí velké zvýšení cen

Cars Direct viděl ceny pro Cadillac CT5 2025 a zjevně skrývá známá překvapení. Produkt lidé v Michiganu zřejmě uznali za vhodné odstranit základní“ luxusní “ obložení; dalším krokem nahoru je prémiový luxus, který začíná na $44,290 v době psaní. Prémiová luxusní výbava však údajně vzroste o 4 700 USD za obnovený sedan, přičemž jeho základní cena se vyšplhá na 48 990 USD (za předpokladu, že cíl zůstane stabilní). To je skládka 9 200 $v základních cenách za rok 2024.

Sportovní výbava je také vyšší o 4 500$. To bude trvat jeho MSRP až $49,990 po určení.

Jak auta přímo poznamenávají, i s nárůstem je CT5 Nejlevnější luxusní variantou; pouze Genesis G80 do 5 000 dolarů. Audi A6, BMW řady 5 A Mercedes-Benz třídy E jsou vzdálené 10 000 $nebo více. V prémiovém sektoru začíná Lexus ES 250 v nízkých 40 dolarech, ale Volvo S90 se stydí za pár dolarů za 60 000 dolarů.

Osvěžený Cadillac přináší větší mřížku chladiče s lesklým černým povrchem a chromovanými akcenty jako středobod přepracované přední fascie. Model Sport se hodí do lesklé černé síťoviny, která se přenáší do spodní části mřížky ve spodní části fascie. Vertikální LED signature osvětlení bylo revidováno a prodlouženo, doplněno přepracovanými, naskládanými LED světlomety. V zadní části přichází nové zadní osvětlení. Novinkou jsou také dvě nové povrchové úpravy: Deep Space Metallic a Typhoon Metallic.

Hlavní designér CT5 Alex MacDonald nazval interiér “ kokpitem nejvíce zaměřeným na řidiče, který jsme udělali.“Zaměřuje se na nový 33palcový displej zakřivený směrem k řidiči, který slouží jako infotainment i přístrojová deska. Tento led displej s vysokým rozlišením 9K je dotykový displej vpravo (tradiční prostor infotainmentu) i vlevo od volantu. Využívá vestavěné technologie Google, včetně Map Google, Google Assistant a Google Play.

Další nové technické funkce vyplňují specifikační list, jako je dostupný 5G Wi-Fi hotspot pro lepší připojení, stejně jako vestavěný Amazon Alexa. Technologie asistence řidiče se vylepšuje pomocí standardního asistenta řízení mrtvého úhlu a automatického nouzového brzdění křižovatky, vylepšeného asistenta udržování v jízdním pruhu a dostupného rozpoznávání dopravních značek. Super Cruise je k dispozici, s vylepšenými přechody mezi hands-off a hands-on jízdy.

Motory se nemění, buď přeplňovaný 2,0 litrový řadový čtyřválec s výkonem 237 koní a točivým momentem 258 liber, nebo dvojitý turbo 3,0 litrový V6 s výkonem 335 koní a 405 lb-ft. 2025 CT5 je stále standardně dodáván s pohonem zadních kol, který je k dispozici s pohonem všech kol.

Nemáme ceny ani informace o CT5-V A CT5-v Blackwing, ale globální viceprezident Cadillac John Roth říká, že v budoucnu budou mít „spoustu dobrých věcí, o kterých se bude mluvit.“