DoIt Wiki – jak na to

Česká Republika

Zajímové odkazy

Online autobazar a prodej ojetých aut v České republice

2025 Ford Maverick špehoval zcela neskrývaný ve sportovním obložení

2025 Ford Maverick špehoval zcela neskrývaný ve sportovním obložení
  • Ford Maverick 2025 byl spatřen zcela neskrývaný a předváděl revidovanou přední část.
  • Zdá se také, že se jedná o sportovní verzi malého nákladního vozu s zatemněnou mřížkou chladiče a značným nižším přívodem vzduchu.
  • Skutečným vrcholem jsou černá kola, která mají design „turbofan“.

Ford oživil segment kompaktních nákladních vozidel v roce 2022, kdy přinesl zpět typový štítek Maverick na malém pickupu nabízejícím hybridní výkon. Nyní se zdá, že Ford obnoví svého oblíbeného dopravce pro rok 2025. Zdá se také, že přichází také dlouho pověstná výkonnostní varianta, která se může jmenovat Lobo, se špionážními fotografiemi ukazujícími vybaveného Mavericka se sportovním designem, který řídí zcela neskrývaný.

Nejvýraznější změnou na tomto prototypu Maverick, kterou očekáváme, že se rozšíří v celé řadě nákladních vozidel, je nová sada světlometů. Design opouští styl ve tvaru písmene C, který se omotal kolem vodorovného obložení mřížky, který zapouzdřil směrové světlo, a světlomety nyní prudce klesají ve tvaru zahnutého L.

Tento prototyp se jeví jako sportovnější verze Mavericku a vyznačuje se asertivnějším vzhledem s zatemněnou mřížkou chladiče s řadou svislých lamel. Mřížka také nese aktualizované logo Ford, které poprvé debutovalo na maverickově velkém bratrovi, Ford F-150. Přední nárazník obsahuje široký přívod vzduchu a mlhové světlomety, které sedí pod ozdobným kusem pokrývajícím šířku vozíku. Zdá se, že radarový senzor sedí ve spodní mřížce chladiče a předvádí vylepšenou technologii asistence řidiče.

Na rozdíl od předchozích Mavericks má tento vůz přední nárazník v barvě karoserie, boční prahy, kolejnice postele a zadní nárazník, i když to může být exkluzivní pro tuto sportovní variantu. Střecha je také natřena černou barvou. Nejpřitažlivějším prvkem jsou však nová kola. 19palcový design aerodisc, dokončený v černé barvě, připomíná závodní válečky OZ, které se nacházejí na klasických rallyových speciálech Ford, jako je Escort RS Cosworth. Ford poprvé naznačil tato „turbofanová“ kola na výstavě SEMA v roce 2021 upraveným Maverickem vytvořeným Tucci Hot Rods.

Stále není jasné, jak se bude sportovní Maverick jmenovat, přičemž odznak ST je jasnou volbou, stejně jako jméno Lobo, které Ford loni ochrannou známkou. Je však zajímavé poznamenat, že tento prototyp zobrazoval na předním blatníku odznak Lariat, takže sportovní model by místo toho mohl být balíčkem nabízeným v celé řadě Maverick, jako je Tremor off-road pack, který je k dispozici na lištách Lariat a XLT.

Doufejme, že tento honosně vypadající Maverick stále přinese vylepšený výkon. Současný hybrid si vystačí s výkonem 191 koní, zatímco přeplňovaný čtyřválec je nabízen také s 250 poníky, které uhánějí na 60 km / h za 5,9 sekundy. Manuální převodovka by byla třešničkou na dortu, ale nezadržujeme dech. Očekáváme, že obnovený Maverick bude debutovat později v tomto roce.