DoIt Wiki – jak na to

Česká Republika

Zajímové odkazy

Online autobazar a prodej ojetých aut v České republice

2025 Subaru Forester Hybrid první pohled: hybridy RAV4, CR-V čelí nové hrozbě

2025 Subaru Forester Hybrid první pohled: hybridy RAV4, CR-V čelí nové hrozbě

Podívejte se na jeden ze seznamu zakázaného ovoce. S hybridním Subaru Forester 2025 automobilka konečně přináší do USA nejnovější verzi modelu, který v Evropě žije roky. Toyota a Honda by si měly vzít na vědomí hybrid Forester 2025, který vyplňuje jednu z nejvíce zejících děr v řadě Subaru. Jak se Honda chlubí, že více než polovina všech prodejů CR-V jsou hybridy a Toyota prodává více hybridů RAV4 než jakýkoli jiný hybridní model ve své sestavě, je ten správný čas pro toto Subaru—tedy pokud dostane vzorec správně. (Poznámka redakce: zde je zobrazen nehybridní Subaru Forester 2025.)

Proč Teď?
Forester hybrid 2025 má jasně udržet řidiče Subaru v rodině a ukrást kupce od hybridů CR-V a RAV4. To samozřejmě předpokládá, že Subaru nedělá stejné chyby jako u plug-in hybridního Crosstreku, okouzlujícího modelu, který neměl dostatečně dlouhý dojezd pouze na elektřinu a byl cenově tak vysoký, že kupující pravděpodobně zažili šok nálepkou.
Vzhledem k tomu, že plug-iny stojí více než tradiční hybridy, věříme, že Subaru vytáhne zástrčku a přivede jakýkoli takto vybavený Forester 2025, zejména s ohledem na to, jakým směrem se automobilka ubírala s odcházejícím hnacím ústrojím Forester e-Boxer v Evropě. Pokud Subaru přeskočí základní obložení a místo toho začne s prémiovým modelem pro Ameriku, je možný Cenově dostupný počáteční MSRP kolem 35 000$.

2025 Forester Hybrid SPECIFIKACE
Subarus má často delší dojezdové vzdálenosti než jejich konkurenti, což jsme velmi ocenili u dlouhodobého SUV Outback 2020, které jsme testovali během pandemie. S hybridem Forester 2025 očekávejte kombinovaný dojezd města/dálnice přes 500 mil. CR-V Hybrid AWD přichází na 518 mil a RAV4 Hybrid na 580, oba nabízejí spoustu mil, než budou muset zastavit na čerpací stanici.

Přestože odcházející Forester e-Boxer využíval 2,0 litrový motor flat-four, nepřekvapilo by nás, kdyby byl nový model 2025 v jádru vybaven větším 2,5 litrovým flat-four Subaru. Poslední Euro-spec hybrid Forester shromáždil pouze přibližně 150 celkových systémových koní, s odhadovaným časem Subaru 0-62 mph (0-100 km / h) 11,8 sekundy. To se prostě nehodlá snížit pro americký trh, a to ani pro ty, kteří jsou již zvyklí na současný Forester. Byli bychom překvapeni, kdyby nový Forester hybrid nepřišel s více než 200 hp, all-in; CR-V hybrid má celkem 204 koní a Toyota 219.

Bez ohledu na úroveň výkonu by jeho obal měl odpovídat obalu odcházejícího modelu Euro-spec, který používal motor poblíž těžiště SUV a lithium-iontovou baterii pod nákladovým prostorem. Kapacita nákladu základního modelu 2025 Forester je relativně prostorná, ale při celkových 29,6 kubických stopách se zvednutými sedadly druhé řady drží méně než konkurence Hondy a Toyoty. Jsme zvědaví, zda tento prostor u hybridního modelu vůbec trpí.

A co AWD? Mpg?
Jednou z hodnot značky Subaru je standardní pohon všech kol téměř u každého vozidla, které prodává v USA, což se zde nezmění, ale máme otázky ohledně hnacího ústrojí hybridu. Některé hybridy, jako Toyota RAV4, mají systémy AWD bez mechanického spojení mezi předními a zadními koly; místo toho v případě potřeby pohání zadní kola e-motor.

Systém AWD v modelu Honda CR-V je spíše standardním mechanickým nastavením, což očekáváme, že Subaru použije pro Forester 2025. CR-V může poslat až 50 procent točivého momentu SUV na zadní nápravu.

Tento typ systému může přinést klid, ale obvykle není tak účinný jako nastavení založené na elektromotoru-porovnejte MPG 2024 Toyota RAV4 Hybrid s hodnocením EPA 41/38 city/highway MPG s 2024 Honda CR-V AWD Hybrid 40/34 MPG. Ale řekněme to takto: i když Forester Hybrid 2025 není lídrem v segmentu spotřeby paliva, určitě překoná současnou nejlepší známku 26/33 mpg Forester pouze pro plyn.

Zbytek Balíčku
Na silnici mohl odcházející evropský trh Forester e-Boxer jet míli pouze na elektrickou energii rychlostí až 25 mph s lehkým dotykem plynového pedálu. Pokud bude Forester hybrid 2025 pohánět stejně jako nejlepší běžné hybridy, plynule přejde z plynové na elektrickou energii, s vynikajícím laděním brzd a mírným zvýšením zrychlení z modelu pouze na plyn.

Vše, co zbývá vidět, ale hybrid Forester 2025 bude mít dobrý výchozí bod vzhledem k tomu, co jsme zatím viděli od nově přepracovaného modelu. Subaru pracovalo na zlepšení pohodlí a tichosti sedadel, což je ideální pro hybridní dojíždějící.

Zatím jsme se zaměřili na dva bestsellery v segmentu kompaktních hybridních SUV, ale elektrifikované CR-V a RAV4 mají velkou konkurenci. Jsme fanoušci Kia Sportage Hybrid a je tu také Hyundai Tucson Hybrid, stejně jako Ford Escape Hybrid. O jednu velikost níže je nová Toyota Corolla Cross Hybrid v segmentu sama o sobě.

Ačkoli očekáváme, že Forester hybrid 2025 bude konkurenceschopný ve své třídě, vyhrazujeme si úsudek, dokud neuvidíme skutečné podrobnosti od Subaru. Pokud však značka dokáže udržet rozumnou cenu a podat slušný výkon na půli cesty, může mít ve svých rukou vítěze.