DoIt Wiki – jak na to

Česká Republika

Zajímové odkazy

Online autobazar a prodej ojetých aut v České republice

2026 Honda Prelude nebude konkurentem Civic Type R: zpráva

2026 Honda Prelude nebude konkurentem Civic Type R: zpráva
  • Honda nedávno odhalila téměř produkčně vypadající koncepční vůz, který vrací ikonický Název Prelude.
  • Koncept je nízkopodlažní dvoudveřové kupé, o kterém Honda uvedla, že upřednostňuje „radost z jízdy.“
  • Nové citace hlavního inženýra velkého projektu Hondy Tomoyukiho Yamakamiho však naznačují, že nová Prelude nebude dostatečně sportovní, Aby mohla konkurovat Honda Civic Type R nebo Integra Type S.

Všechny náznaky poukazují na to, že Honda přináší historické jméno Prelude zpět v podobě nového hybridního kupé. Značka oficiálně předvedla vůz na letošním autosalonu v Tokiu jako koncept, i když neoficiálně si myslíme, že je přesnější nazvat Prelude prototypem téměř produkčním.

Nenechte se však zmást nízkým a sportovním vzhledem dvoudveřového kupé. Navzdory prohlášení Hondy při odhalení, že nový vůz bude upřednostňovat „radost z jízdy“, citáty hlavního inženýra Hondy large project Tomoyuki Yamagami naznačují, že nová Prelude nemusí být nutně zbraní na trati.

V rozhovoru s australským CarsGuide, Yamagami řekl, že nová Honda Prelude „nebude nejsportovnějším a nejziskovějším autem, které bude vhozeno do okruhů.“Publikace naznačuje, že proto nebude konkurovat například Subaru BRZ nebo Toyotě GR86. I když to neznamená, že by nadšenci měli okamžitě odepsat předehru jako nudnou, naznačuje to, že nová verze bude umístěna někde pod vlastními vozy značky připravenými na trať, jako jsou Civic Type R a Acura Integra Type S. Yamagami pokračoval v tomto bodě slovy: „vyvíjíme to jako čtyřmístné, takže uvidíte druhou řadu se dvěma dostupnými sedadly.“Vezměte ten poslední komentář s rezervou. Subaru BRZ a Toyota GR86 mají „zadní sedadla“ a nejsou na tom o nic horší.

The Prelude is more likely to serve as something of a replacement for the discontinued coupe versions of the Civic and Accord. Think of the Prelude as filling the space between the harder, more focused cars like the Civic Type R and softer, more livable cars like the outgoing Accord coupe—an economical front-wheel-drive GT car.