DoIt Wiki – jak na to

Česká Republika

Zajímové odkazy

Online autobazar a prodej ojetých aut v České republice

2025 Toyota Camry jde pouze hybridní a je k dispozici pokaždé

2025 Toyota Camry jde pouze hybridní a je k dispozici pokaždé
  • Toyota Camry 2025 označuje devátou generaci sedanu střední velikosti.
  • Poprvé bude Camry nabízen pouze v hybridním hávu.
  • Vylepšená kabina si půjčuje velkou část svého nového vzhledu od sedanu Crown.

Zatímco SUV dominují automobilové krajině jako jakési zatmění Slunce obložené blatníky, sedany střední velikosti slouží jako alternativy vhodné pro rodiny s dětmi, které jsou trochu více na zemi (doslova). Hyundai Sonata byl nedávno obnoven a Honda loni vydala novou generaci Accordu. Nyní, je čas, aby Toyota Camry vzpěry své věci,a to je přeskakování oba své hlavní konkurenty tím, že jde pouze hybridní.

Všechny hybridní po celou dobu
Pokud znáte některý z dalších nových hybridů Toyota, jako je Crown Signia, pohonná jednotka Camry 2025 se bude zdát docela známá. Tato nejnovější iterace hybridního systému Toyota kombinuje atmosférický 2,5 litrový čtyřválcový plynový motor se dvěma nebo třemi elektromotory. První dva motory žijí vpředu a pomáhají poskytovat výkon poháněný vpředu, zatímco volitelný pohon všech kol—první pro hybridní Camrys a dostupný na všech čtyřech výbavách-vrhá třetí motor dozadu pro extra trakci. Hybridy FWD budou mít výkon 225 koní, zatímco AWD to zvýší o neuvěřitelných sedm koní na 232 koní. U obou nastavení je standardem plynule měnitelná Automatická převodovka.

Nový pohled dovnitř a ven
Několik editorů C/D se nahlas zajímalo, zda se nový vzhled Camry kvalifikuje nad obnovení v polovině cyklu, ale je třeba něco říci o tom, co funguje. Camry deváté generace samozřejmě vypadá docela odlišně od přední strany, kde nové světlomety nabírají stejný styl běžícího světla, jaký jsme viděli na Priusu a koruně. Jeho zobák přední nárazník udržuje toto srovnání v chodu. Z boku je to tradičnější Camry a nová zadní světla zadní části vypadají svěže, ale také povědomě.

Mezitím, kabina obsahuje trochu více nových věcí. Do Camry se dostala celá řada korunových vlivů, včetně stejného volantu, stejně jako středně vysoké středové konzoly a ozdobného dílu konzoly, který se zvedá a ovine kolem spolujezdce. (Naštěstí si Camry nepůjčuje omezenou světlou výšku koruny.) Standardně se dodává s bezdrátovou nabíječkou telefonu a pěti porty USB v obou řadách. 8,0 palcový dotykový displej infotainmentu a 8,0 palcový částečně digitální klastr měřidel jsou standardem u le a sportier SE, ale obě obrazovky rostou na 12,3 palce u modelů XLE a XSE.

Úrovně výbavy a ceny
Ze čtyř nabízených obrub jsou spojeny do dvou odlišných polovin. Le a XLE jsou umístěny na straně tlumiče, přičemž druhý snímá akustické sklo na přední straně, větší kola, lepší světlomety, kožené sezení, vyhřívaný volant, bezklíčový vstup a okolní osvětlení. SE a XSE jsou sportovnější pár, nesoucí své vlastní jedinečné (a samozřejmě tužší) ladění odpružení, kromě černého obložení a různých designů kol. XSE také zachycuje obří černý ozdobný kus, který překlenuje mezeru mezi zadními světly, kromě zadního difuzoru v barvě karoserie a dvojitých koncovek výfuku.

Toyota Camry 2025 se dostane k široké veřejnosti v roce 2024. Ceny jsou stále daleko, ale v určitém kontextu se současný hybrid Camry pohybuje od vlasů pod 30 000 $po něco přes 35 000$. Vzhledem k honosné sadě nacpané do nové bychom očekávali, že ceny porostou o kousek, ale celkově zůstanou dostupné.